برگزاری دومین نشست مراکز مقوله دوم یونسکو در ایران به میزبانی مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی در یزد

دومین نشست مراکز مقوله دوم یونسکو در ایران، روز ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳، به میزبانی مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی (ICQHS) در شهر یزد برگزار شد. این گردهمایی با حضور مدیران و کارشناسان مراکز مقوله دوم یونسکو در ایران و نمایندگان کمیسیون ملی یونسکو و دفتر یونسکو در تهران برگزار شد.

دومین نشست مراکز مقوله دوم یونسکو در ایران، روز ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳، به میزبانی مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی در شهر یزد برگزار شد. این گردهمایی از ساعت ۸ صبح تا ۱۴، با حضور مدیران و کارشناسان مراکز مقوله دوم مستقر در ایران و نمایندگان سایر مراکز مرتبط و کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد.

 در ابتدا، آقای مهدی جوادیان‌زاده، مدیر مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی (ICQHS)، ضمن خوشامدگویی به شرکت‌کنندگان، اهمیت برگزاری این نشست را در ارتقای تعامل و همکاری بین مراکز مقوله دوم یونسکو برجسته کرد. پس از ایشان، آقای یِنگ سرانگ، رئیس دفتر یونسکو در تهران، با ایراد سخنرانی خود، مقدمه‌ای بر اهداف یونسکو در حمایت از مراکز تخصصی ارائه داد.

در ادامه، آقای حسن فرطوسی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، با تأکید بر جایگاه مراکز مقوله دوم در شبکه جهانی یونسکو، سخنرانی خود را ایراد کردند. همچنین، سخنرانی کلیدی توسط آقای صدیق مستحکم از مسئولان عالی‌رتبه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ارائه شد که در آن، بر نقش همکاری‌های بین‌المللی در تقویت عملکرد این مراکز تأکید گردید.

پس از اتمام سخنرانی‌ها، شرکت‌کنندگان به عکس دسته‌جمعی دعوت شدند و بخش دوم برنامه با ارائه‌های فنی کوتاه از سوی مدیران مراکز مقوله دوم ادامه یافت. این بخش که با گردانندگی خانم مهراسا مهردادی از دفتر یونسکو در تهران برگزار شد، فرصتی برای مدیران مراکز فراهم کرد تا گزارشی از اقدامات جاری و برنامه‌های آینده خود ارائه دهند.

در این بخش، نمایندگان مراکز مختلف سخنرانی کردند: خانم عاطفه مومنی (مرکز منطقه‌ای پژوهش و پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس)، خانم مژگان یزدیان‌پور (مرکز منطقه‌ای توسعه پارک‌های علم و فناوری)، آقای حمید آقایی (مرکز بین‌المللی علوم پایه مرتبط با سلامت و تغذیه)، آقای امینی حسینی (مرکز منطقه‌ای آموزش و پژوهش مدیریت خطر زلزله و تاب‌آوری)، آقای محمد حاج رسولی‌ها (مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری)، آقای حمید نوری (مرکز بین‌المللی مدیریت حوضه‌های آبخیز در مناطق خشک و نیمه‌خشک)، آقای مرتضی توکلی (مرکز منطقه‌ای آموزشی و پژوهشی علوم و فنون دریایی برای غرب آسیا)، و آقای مهدی جوادیان زاده (مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی).

سپس میزدگردهایی جهت بحث گروهی برگزار شد. میز گرد اول به موضوع تقویت همکاری‌های بین‌المللی اختصاص داشت و میز گرد دوم با محوریت تقویت همکاری‌های داخلی بین مراکز برگزار شد.

نشست در بخش پایانی خود، با جلسه اختتامیه ادامه یافت. در این بخش، نمایندگان جلسات فنی گزارش‌های خود را ارائه دادند و در پایان، نمایندگان دفتر یونسکو در تهران، کمیسیون ملی یونسکو در ایران و وزارت امور خارجه سخنرانی کردند و بر گام‌های آینده تأکید نمودند.

موضوعات کلیدی این نشست شامل چالش‌های موجود مانند مشکلات تأمین بودجه و ارتباطات بین‌المللی، ضرورت بازبینی فعالیت‌ها و شناسایی نقاط ضعف، تقویت توانمندی‌های مراکز در سطح ملی و گسترش فعالیت‌ها به سطح بین‌المللی، و همسو‌سازی فعالیت‌ها با استانداردهای بین‌المللی بود. این نشست با هدف ایجاد بستر مناسب برای اشتراک‌گذاری دستاوردها و تقویت همکاری‌ها، فرصت ارزشمندی برای توسعه راهبردهای مشترک فراهم کرد.

کد خبر: 130
  تاریخ خبر : 28 آذر 1403
 27
سایتـــ‌های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 2
  • بیشترین بازدید همزمان : 183
  • بازدید امروز : 146
  • بازدید دیروز : 624
  • کل بازدید : 1,103,275
  • آخرین به روزرسانی : 1 دی 1403 12:07:46
  • شناسه IP شما : 3.135.193.166

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : یزد-بلوار دانشجو-مجتمع ادارات- خیابان استاندارد
  • کدپستی : 8916188117
  • تلفن : 03538258393
  • فاکس : 03538241690
  • پست الکترونیکی : info@icqhs.org