همکاری بین پایگاه میراث جهانی قنات یزد و مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی در راستای اجرای پروژه «بررسی تاثیر تغییر اقلیم بر قنات ثبت میراث جهانی یونسکو؛ مطالعه موردی قنات حسنآباد مشیر»
در ادامه اجرای پروژه «بررسی تاثیرات تغییر اقلیم بر قنوات ثبت میراث جهانی شده یونسکو در ایران»، دومین جلسه از سلسله نشست های دوره آموزشی «کاربرد سنجش از دور در مطالعات اقلیمی و مدیریت قنات» در «مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی» به صورت مجازی برگزار گردید.
در تاریخ 1402/05/03 در راستای انجام بررسی های میدانی مرتبط با پروژه «بررسی تاثیر تغییر اقلیم بر قنوات ثبت شده میراث جهانی یونسکو در ایران» سرپرست محترم مرکز به همراه تنی چند از کارشناسان مرکز، مدیر و همکاران پروژه، و مدیریت و مطلعین قنات حسن آباد مشیر از این قنات بازدید نمودند.
وبینار بین المللی «کاوش در جلوه های اجتماعی میراث و دانش بومی مرتبط با آب» در تاریخ چهارشنبه مورخ ۲۱/۰۴/۱۴۰۲ در مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی برگزار شد.
چهارشنبه ۱۱:۳۰ به وقت ایران وبینار با موضوع: " کاوش در جلوه های اجتماعی میراث و دانش بومی مرتبط با آب"
نشست هم اندیشی در زمینه تقسیم آب روستاهای هنزا و دره گاهان از محل آبشار آشنایی در مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی برگزار شد.
نخستین مرحله از سلسله نشست های هماهنگی پروژه «تغییر اقلیم و قنات» در همکاری با یونسکو در سالن کنفرانس مرکز بین المللی قنات وسازه های تاریخی آبی برگزار شد.
در مراسمی با حضور سرپرست مرکز بین المللی قنات وسازه های تاریخی آبی، کارشناسان مرکز، و با شرکت جمعی از محققین و مطلعین مرتبط با بخش هنزا در زمینه تقسیم آب واقع در مسیر رودخانه ده بالا جلسه ای به منظور هم اندیشی بررسی ابعاد فنی و حقوقی این تقسیم برگزار گردید.
در مراسمی با حضور سرپرست مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی ، مدیرکل میراث فرهنگی، مسئولین اداره آب منطقه ای و جمعی از اندیشمندان و علاقه مندان حوزه آب از مسیر گردشگری آب یزد با عنوان ۷ مقام آب و زندگی رونمایی شد.
سفرای ۵ کشور از مسیر گردشگری آب، هفت روایت آب و زندگی، موزه آب و آب انبار دروازه مهریز بازدید کردند.
سفیر هلند در ایران با هیئت همراه از موزه تاریخی آب و مسیر گردشگری "هفت روایت آب و زندگی" یزد بازدید به عمل آورد.
این نشست با عنوان "آب، صلح، توسعه پایدار" در تاریخ 1 مهر 1400 و به مناسبت روز جهانی صلح، در قالب وبینار برگزار گردید.
در تاریخ 14/12/99 دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی، نشست تخصصی در خصوص اخلاق آب برگزار نمود.
نخستین جشنواره منطقهای فیلمهای 100 ثانیهای آب و انرژی توسط وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران و دفتر منطقهای یونسکو در تهران برگزار میشود.
این وبینار توسط دانشگاه اصفهان و با سخنرانی مجید لباف خانیکی، پژوهشگر ارشد مرکز بینالمللی قنات در تاریخ 14 بهمن 99 برگزار گردید.
واحد پژوهشهای آب، انرژی و مهندسی محیط زیست از دانشگاه اولو کشور فنلاند از مرکز بینالمللی قنات دعوت کرد تا نتایج تحقیقات خود را در مورد سازمانهای آبی-سیاسی در اختیار مدرسین و دانشجویان این دانشگاه قرار دهد.
این وبینار با دعوت و همت شرکت سهامی آب منطقهای یزد در تاریخ 8 بهمن 99 برگزار گردید و کارشناسان شرکتهای آب منطقهای و جهاد کشاورزی از سراسر کشور در آن شرکت کردند.
در روز پنجشنبه چهارم دی 1399 استاندار یزد آقای دکتر محمدعلی طالبی از مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی بازدید کردند.
نهمین جلسه شورای حکام مرکز بینالمللی قنات و سازههای تاریخی آبی در 24 نوامبر ، 2020 ، از ساعت 2:30 بعد از ظهر تا 4:30 بعد از ظهر (به وقت پاریس) برگزار شد.
بخش دوم و نهایی وبینار میراث ناملموس آب و گردشگری در تاریخ 13 مهرماه 99 توسط پژوهشگر مرکز بینالمللی قنات، آقای دکتر مجید لباف خانیکی برگزار گردید.
مرکز بین المللی قنات و سازههای تاریخی آبی در تاریخ 28 مردادماه 99 با همکاری کانون انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور مبادرت به برگزاری دوره آموزشی مجازی با عنوان "میراث ناملموس آب و گردشگری" نمود.
آب به عنوان مایع حیات برای پیشرفت و آبادانی دارای اهمیت زیادی است. عمده کشورهای عضو شورای حکام این مرکز دارای اقلیم خشک و نیمه خشک هستند و با درجات مختلفی از کم آبی مواجه هستند. پیشینیان ما با هوشمندی شرایط سازگاری با کمآبی را آموخته و به کار بستهاند.
نشست تخصصی علمی تحت عنوان "سازگاری با تغییرات اقلیم و دانش بومی منابع آب" توسط مرکز بین المللی قنات و سازههای تاریخی آبی در محل این مرکز در شهر تاریخی یزد برگزار شد.
گروهی متشکل از 22 دانشجو و 3 استاد بلژیکی از مرکز بین المللی قنات و سازههای تاریخی آبی در روز شنبه 24 تیرماه 1396 بازدید کرده و در جلسهی توجیهی این مرکز شرکت نمودند.
دوره آموزشی تحت عنوان "قنات، جغرافیا و جامعه" در دانشگاه یزد با همکاری گروه جغرافیا در تاریخ 22 آذرماه 1395 توسط مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی برگزار گردید.
جناب آقای مهندس ستار محمودی قائم مقام محترم وزیر نیرو، جناب آقای مهندس مهاجری معاون محترم وزیر نیرو در امور تحقیقات و منابع انسانی و جمعی از همراهان و همچنین اعضاء شورای انسجام بخشی صنعت آب و برق استان یزد از مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی در تاریخ 19 آذرماه 1395 بازدید به عمل آوردند.
کتاب قناتهای قاسمآباد و امامیه مشهد در سال 1395 توسط مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی منتشر گردید.
هشتمین جلسهی شورای حکام مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی در تاریخ 5 نوامبر 2016 میلادی مطابق با 15 آبانماه سالجاری در شهر یزد برگزار گردید.
ثبت قنات ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو، نتیجهی همکاری نزدیک میان مرکز بین المللی قنات و سازمان میراث فرهنگی کشور بوده است.